Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διακοπή Καπνίσματος με Βελονισμό



















Επτά στους δέκα καπνιστές θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, ωστόσο μόνο το 2,5% καταφέρνουν απο μόνοι τους να απαλλαγούν οριστικά απο το τσιγάρο!



Πώς είναι δυνατόν μερικές μεταλλικές βελόνες στο δέρμα να μειώνουν την αίσθησης στέρησης της νικοτίνης;
Η προσπάθεια διακοπή του καπνίσματος επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα. Βλέπουμε οτι λίγες ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο εμφανίζονται συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης. Ευερεθιστότητα, εκνευρισμό, αίσθημα ανησυχίας, έλλειψη συγκέντρωσης, τρέμουλο στα χέρια, αϋπνία ή υπνηλία, μελαγχολία, κόπωση, πείνα, κεφαλαλγία και έντονη επιθυμία για τσιγάρο.
Μία απο τις δράσεις του βελονισμού είναι να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων αυτών. Με το βελονισμό ουσιαστικά μειώνεται στο ελάχιστο η προσπάθεια του καπνιστή.


Τι νιώθει ο καπνιστής μετά το βελονισμό και ποιές οι πιθανότητες να διακόψει οριστικά το κάπνισμα;
Συμφωνά με τις κλινικές μελέτες, οι επτά στους δέκα καπνιστές που δοκίμασαν τον βελονισμό, ανέφεραν ότι είχαν μειωμένη επιθυμία για κάπνισμα, συπτώματα απέχθειας για το τσιγάρο, ναυτία, ζάλη ή εμετό όταν πήγαν να ξανακαπνίσουν και το σημαντικότερο δεν παρουσίασαν συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης.


Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; 
Απο τρείς έως πέντε επισκέψεις ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, την ψυχική και σωματική κατάσταση του ατόμου καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζεί και εργάζεται. Δέν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα χρόνια και ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχει να αποφασίσει ο ίδιος ότι θέλει να διακόψει το κάπνισμα.


Πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός;
















Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιάς χρήσεως. Τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος χωρίς πόνο και δεν προκαλούν παρενέργειες. Οι βελόνες παραμένουν στη θέση τους για 15 - 20 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούνται. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται 6 - 8 ώρες μετά τη θεραπεία. Την επόμενη φορά ο καπνιστής θα αισθανθεί μειωμένη επιθυμία για κάπνισμα, δεν θα υπάρχουν συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης. Η επιθυμία όταν υπάρχει θα είναι μειωμένη και απόλυτα ελεγχόμενη. Παράλληλα θα υπάρχουν συμπτώματα απέχθειας πρός τον καπνό τα οποία όσο περνάει ο καιρος θα είναι πιο έντονα.


Ο λόγος της επιτυχίας του βελονισμού είναι ότι μειώνει εντυπωσιακά τα στερητικά σύνδρομα της νικοτίνης χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργεις και με λίγες συνεδρίες..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου