Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δύναμη της Τεχνολογίας


 Θέλω να πιστεύω πως το γραφείο μας το επισκέπτονται άνθρωποι που μας γνωρίζουν ως ειδικούς στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων. 
 Κανένας δεν μας έχει επισκεφτεί γιατί έχουμε κάποιο μηχάνημα που κάνει θαύματα (δεν υπάρχουν τέτοια μηχανήματα, όσο και αν το υπόσχονται οι κατασκευαστές ή αυτοί που τα έχουν αγοράσει)


 Οι τρόποι που διασφαλίζουν στο γραφείο μας την γρήγορη επιστροφή των ασθενών του στην φυσιολογηκή τους ζωή και στις εργασίες τους δεν εξαρτόνται από κάποιο μηχάνημα.

 Σας γράφω αυτήν την στιγμή από την Στοκχόλμη της Σουηδίας όπου έχω έρθει για να αγοράσω μια συσκευή Low Level Laser Therapy (LLLT) της Σουηδικής εταιρίας IRRADIA μιας εταιρίας που ηγείται στην κατασκευή ιατρικών Laser (Ναι, ναι.. είναι το ίδιο Laser για το οποίο πολύς κόσμος απ' την Ρόδο πάει στην Θεσσαλονίκη)
Θέλω με αυτήν τη ευκαιρία να ξεκαθαρίσω λοιπόν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια συσκευή Laser.

Οι συσκευές Laser :
         
Δεν....
  • Δεν είναι η λύση για όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα
  • Δεν μικραίνουν και δεν εξαφανίζουν τις Κήλες Μεσοσπονδύλιων Δίσκων
  • Δεν είναι μια μόνιμη λύση στα προβλήματα της Σπονδυλικής Στήλης
  • Δεν έκαναν καλά όλους όσους πήγαν στην Θεσσαλονίκη για Κήλες Δίσκων και αν κάποιοι έγιναν καλά δεν έμειναν καλά για πάντα. Αυτός ο ισχυρισμός που έκαναν κάποιοι που αγόρασαν το συγκεκριμένο Laser στην Ρόδο δεν ήταν παρά μια διαφήμιση. Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο απλά στην θεραπεία του Σπονδυλικού Πόνου.




Βοηθούν :
  • Στην οξεία φάση μιας φλεγμονόδους κατάστασης δηλ στις πρώτες 10-15 μέρες και ιδιαίτερα όταν ο πόνος δεν είναι διακοπτόμενος αλλά ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ (24 ώρες /24ωρο)
  • Στις τενοντοπάθειες αλλά σε συνδιασμό με ασκήσεις και άλλες τεχνικές θεραπείας όπως εγκάρσιες μαλάξεις, τεχνικές διάτασεις κ.τ.λ
  • Στην οξεία φάση (1-15 μέρες) μιας ριζίτιδας στην Σπονδυλική στήλη (αυχένο-βραχιόνιο σύνδρομο, πραγματική ισχιαλγία)
  • Στην απενεργοποίηση Μυοπεριτονικών Σημείων Πυροδότησης Πόνου(Trigger Points). Τα ΜΣΠΠ είναι επώδυνα σημεία εντός των μυων που έχουν την ιδιότητα να ακτινοβολούν τον πόνο σε απόμακρα σημεία.

 Η θεραπεία με LLLT έχει σαν βασική ιδιότητα την αναλγησία και την θεραπεία των φλεγμονών. Δεν είναι λοιπόν μια θεραπεία που στρέφεται στην ΑΙΤΙΑ του πόνου αλλά στο αποτέλεσμα.










Η θεραπεία της αιτίας συνεχίζει να είναι η βασική μας θεραπεία η οποία δεν μπορεί να γίνει από κανένα μηχάνημα αλλά από εμάς τους ίδιους, τους Θεραπευτές.
Αυτή επιτυγχάνεται με Εκπαίδευση, Άσκηση, Κίνηση, Χειρισμόυς (Manipulation) όταν είναι απαραίτητο και ενθάρρυνση για Αυτοθεραπεία.

Αυτά για τώρα,
Φιλικούς χαιρετισμούς από την όμορφη Στοκχόλμη.

Χάρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου