Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο Ευεργετικό είναι το Μασάζ ;




Η άποψη οτι το μασάζ αποτελεί πολυτέλεια και απευθύνεται σε λίγους είναι λανθασμένη. Αντίθετα, πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.



Η μάλαξη ή αλλιώς το μασάζ είναι μια θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιείται τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς!
Είναι μια τεχνική που οι αρχαίοι 'Ελληνες και ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη απο το 430 π.Χ. Τελευταία η ζήτηση της μάλαξης αυξάνεται όλο και περισσότρο καθώς αναγνωρίζεται η θετική της επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα.


Τα θετικά αποτελέσματα της μάλαξης είναι :
Η μάλαξη.......

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μύς, καθώς επιτρέπει την έξοδο των άχρηστων ουσιών απο τους μύς. Οι άχρηστες ουσίες συσσωρεύονται στους μύς όταν οι μύς εργάζονται πολύ. Προκύπτουν απο το μυϊκό μεταβολισμό και προκαλούν πόνο, σκληρότητα και δυσκαμψία στους μύς.

  • Επιτρέπει την είσοδο θρεπτικών ουσιών στους μύς μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

  • Μειώνει τον πόνο με την παραγωγή ενδορφινών, ορμόνες που καταπολεμούν τον πόνο και βοηθάνε να νιώθουμε καλά.

  • Μειώνει το άγχος επιτρέποντας την χαλάρωση.

  • Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

  • Προσφέρει ελαστικότητα και ευλυγισία στους μυς και τις αρθρώσεις

  • Τονώνει τον οργανισμό και μειώνει την κόπωση


Παρακάτω εμφανίζονται τα πιο συνηθισμένα σημεία πόνου στους μυς.





* Μπορείτε να δωρίσετε στους αγαπημένους σας τη χαλάρωση που χρειάζονται!!!



Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διακοπή Καπνίσματος με Βελονισμό



















Επτά στους δέκα καπνιστές θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, ωστόσο μόνο το 2,5% καταφέρνουν απο μόνοι τους να απαλλαγούν οριστικά απο το τσιγάρο!



Πώς είναι δυνατόν μερικές μεταλλικές βελόνες στο δέρμα να μειώνουν την αίσθησης στέρησης της νικοτίνης;
Η προσπάθεια διακοπή του καπνίσματος επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα. Βλέπουμε οτι λίγες ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο εμφανίζονται συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης. Ευερεθιστότητα, εκνευρισμό, αίσθημα ανησυχίας, έλλειψη συγκέντρωσης, τρέμουλο στα χέρια, αϋπνία ή υπνηλία, μελαγχολία, κόπωση, πείνα, κεφαλαλγία και έντονη επιθυμία για τσιγάρο.
Μία απο τις δράσεις του βελονισμού είναι να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων αυτών. Με το βελονισμό ουσιαστικά μειώνεται στο ελάχιστο η προσπάθεια του καπνιστή.


Τι νιώθει ο καπνιστής μετά το βελονισμό και ποιές οι πιθανότητες να διακόψει οριστικά το κάπνισμα;
Συμφωνά με τις κλινικές μελέτες, οι επτά στους δέκα καπνιστές που δοκίμασαν τον βελονισμό, ανέφεραν ότι είχαν μειωμένη επιθυμία για κάπνισμα, συπτώματα απέχθειας για το τσιγάρο, ναυτία, ζάλη ή εμετό όταν πήγαν να ξανακαπνίσουν και το σημαντικότερο δεν παρουσίασαν συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης.


Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; 
Απο τρείς έως πέντε επισκέψεις ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, την ψυχική και σωματική κατάσταση του ατόμου καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζεί και εργάζεται. Δέν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα χρόνια και ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχει να αποφασίσει ο ίδιος ότι θέλει να διακόψει το κάπνισμα.


Πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός;
















Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιάς χρήσεως. Τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος χωρίς πόνο και δεν προκαλούν παρενέργειες. Οι βελόνες παραμένουν στη θέση τους για 15 - 20 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούνται. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται 6 - 8 ώρες μετά τη θεραπεία. Την επόμενη φορά ο καπνιστής θα αισθανθεί μειωμένη επιθυμία για κάπνισμα, δεν θα υπάρχουν συμπτώματα έλλειψης νικοτίνης. Η επιθυμία όταν υπάρχει θα είναι μειωμένη και απόλυτα ελεγχόμενη. Παράλληλα θα υπάρχουν συμπτώματα απέχθειας πρός τον καπνό τα οποία όσο περνάει ο καιρος θα είναι πιο έντονα.


Ο λόγος της επιτυχίας του βελονισμού είναι ότι μειώνει εντυπωσιακά τα στερητικά σύνδρομα της νικοτίνης χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργεις και με λίγες συνεδρίες..!